Aku Hirviniemen uusi aluevaltaus: Julkisesti tuomitut – Public Court

Jaa

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Audiomaa julkaisee taiteilija Aku Hirviniemen ja varatuomari Jan-Olof Nyholmin yhteiskunnallisen audioteoksen Julkisesti tuomitut – Public Court.

Julkinen tuomioistuin vaikuttaa oikeusprosessiin ja asianomaisiin kiistattomasti.
Luetuimmat rikosuutiset löytyvät nykyisin yhä useammin viihdesivujen puolelta. Perinteinen rikostoimittaminen on muuttumassa. Oikeussalista raportoidaan reaaliajassa. Kaiken tämän perusteella sosiaalinen media ja keskustelupalstat käyvät omaa armotonta keskusteluaan.

Aku Hirviniemen ja Jan-Olof Nyholmin toimittama Julkisesti tuomitut tarkastelee ajankohtaista ilmiötä poikkeuksellisen laajasti.

⦁ Arvostetun suomalaisen oikeusjärjestelmän rinnalle on syntynyt täysin hallitsemattomasti toimiva julkiseen sanaan perustuva tuomioistuin, jota ei säätele kukaan. Pahimmillaan julkinen oikeus, public court voi langettaa ikuisen tuomion, vaikka oikeussalissa ei tuomiota tulisikaan. Toisaalta se voi myös vaikuttaa oikeussalissa kuultaviin todistajakertomuksiin ja sen kautta jopa tuomioihin. Kenen silloin pitäisi olla korvausvastuussa, pohtii yli 30 vuotta erilaisissa oikeuskäsittelyjä läheltä seurannut Nyholm.

Tänään julkaistussa audioteoksessa ääneen pääsevät tekijöiden lisäksi myös kohujulkisuudessa olleet Samu Haber ja Aku Louhimies, käräjätuomari Petra Spring, entinen Seiskan päätoimittaja Joni Soila, Kansanedustaja ex-poliisi Kari Tolvanen, oikeuspsykologi Julia Korkman, oikeuspsykologi ja psykoterapeutti Pia Puolakka, sekä aluesyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen.

Nyholmin rinnalla keskustelua johtaa ensimmäistä kertaa asiaroolissa esiintyvä Aku Hirviniemi, joka tuo teoksessa esiin myös omia kokemuksiaan julkisuudesta.

⦁ On jännittävää esiintyä ilman roolihahmoa. Tarkoitukseni ei ole tässä teoksessa parkua elämän kovuutta. Olen itsekin saanut nauttia julkisen työn eduista. Pidän silti tärkeänä, että villinä vellovaa julkista keskustelua uskalletaan käsitellä myös kriittisesti, Aku Hirviniemi taustoittaa.

Miten turvataan tuomareiden, syyttäjien ja todistajien riippumattomuus tapauksissa, joissa ennaltamääritelty ”totuus” on jo vyörytetty erilaisissa kanavissa ihmisten alitajuntaan? Entä mitä tapahtui syyttömyysolettamalle?

Kuka määrittää rikoksen ja rangaistuksen?

Julkisesti tuomitut -ääniteos julkaistaan kaikissa äänikirjapalveluissa 14.10.2021

Lisätietoja:

Lippo Luukkonen
Toimitusjohtaja, Audiomaa Oy
040 772 0864
lippo@audiomaa.com

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet
antti@audiomaa.com

Audiomaa on Aki Linnanahteen, Tuomas Kyrön ja Lippo Luukkosen vuonna 2020 perustama erityisesti audiokirjallisuuteen keskittynyt kustannusyhtiö.

Äänikirjat

Johtava

Petteri Sihvonen

En voi suositella

Henriikka Rönkkönen & Sisko Savonlahti

Harjunpää ja pyromaani

Matti Yrjänä Joensuu

Väkivallan virkamies

Matti Yrjänä Joensuu

Olympiasankari ja ihminen

Toni Nieminen

Harjunpää ja kiusantekijät

Matti Yrjänä Joensuu

Harjunpää ja poliisin poika

Matti Yrjänä Joensuu

Harjunpää ja ahdistelija

Matti Yrjänä Joensuu

Public Court

Aku Hirviniemi & Jan-Olof Nyholm

Vaginadialogi

Henriikka Rönkkönen & Harri Moisio

Armoa arkeen

Nanna Karalahti

Finnish NHL stars with Antti Mäkinen

Audiomaa

Jere Karalahti - Hockey, drugs & rock'n roll

Audiomaa

Pääskysaari ja Suomen parhaat

Jenni Pääskysaari

Uusi Urheilukirja

Tuomas Kyrö

Joalin - Mun polku unelmiin

Johanna Loukamaa

Metsäsuhteita

Suomen Metsäyhdistys

Kunkku

Tuomas Kyrö

Uhkapeliä elämällä

Jenna Mäkelä & Harri Moisio

Eräitä sananselityksiä

Kreetta Onkeli

Edellinen
Seuraava

Lisää uutisia